In 1986 selecteerde kunstpaus wijlen Karel Geirlandt Hans Fohan voor het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel, Sport in de Kunst. Zijn werk werd er omringd door het oeuvre van Magritte en andere belangrijke kunstenaars. In 2001 gaat Hans Fohan voor een totale vernieuwing, zijn eigenzinnige paint-drawings verhuizen van Knokke naar Tokio Japan, het Chelsea in New York, alsook het Soho House van New York City.

De kunstenaar verkiest ingetogen expressies waarbij het fragiele dat in de kunst is verborgen zich vanuit zijn stilte opdringt.
Hans Fohans biomorfe tendensen verleggen de grenzen van de schilderkunst en veranderen de overtuiging van dat wat moet worden geschilderd. Met zijn schilderkundige inbreuk van nobele eenvoud, schildert de kunstenaar de restanten van de schilderkunst op het witte doek als communicatiemiddel dat elke taal overtreft. Hij schildert wat hij voelt en verwijst naar de groei en het verval van een tijd, en opent met zijn biomorfe abstractie een energieke oneindigheid binnen zijn existentialistische filosofie.